laupäev, 5. november 2011

Pirukas Krokodill

Pirukas, mille valmistamine ja vormimine on ülimalt lihtne, on täidetud kapsa-hakklihatäidisega, mis on peidetud õrna taignakooriku alla.


Taigen:
  • 1 pk (11 g) kuivpärmi
  • 2 spl suhkrut
  • veidi soola
  • 1 muna
  • 250 ml sooja piima
  • 6 spl toiduõli
  • u 500 g jahu
Täidise jaoks:
  1. 1 väike kapsapea
  2. 2 sibulat
  3. 500 g hakkliha
  4. soola
  5. musta pipart
  6. Sega suures kausis piim, kuivpärm, muna, toiduõli, sool ja suhkur.
Vaikselt segades lisame vähehaaval jahu. Sõtkume, kuni tainas ei jää enam käte külge kinni, vajadusel lisades veel jahu.
Jatame sooja kohta kerkima (u 1 h).
Samal ajal valmistame täidist:
Praeme eraldi kapsast, hakkliha ja sibul. Maitestame soola ja pipraga. Segame kõik omavahel ära ja laseme jahtuda.
Tainas rullime ristkülikukujuliseks. Lõikame serva võimalikult sirgeks. Äralõigatud tainajääkidest saab teha käpad, kõrvad ja silmad.
Tõstame ristküliku küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, keskele paneme täidis.
Vormime krokodilliks, määrime pealt lahtiklopitud munakollasega ja küpsetame 200 C juures kuni muutub pealt kulkollaseks ( u 25-30 min).

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar